Persekitaran Pulau Pangkor

Seronok kalau kita dapat bercuti di kawasan pulau kerana kita dikelilingi dengan lautan luas yang membolehkan kita bersiar-siar di sekitar pantai di sana. Keluasan Pulau Pangkor ni bolehlah aku katakan ianya lebih kecil berbanding dengan Pulau Langkawi. Disebabkan keluasan pulau ini yang tak berapa luas, jalan raya di sini agak sempit, mungkin untuk menjimatkan ruang yang ada..hehe


Jalan sempit.

Van pink tu dikenali sebagai teksi pulau dan merupakan pengangkutan awam utama untuk kita bersiar-siar sekitar pulau. Tapi boleh je bawak kenderaan sendiri tapi aku syorkan tak perlu bawak sebab jalannya sangat berbukit dan sempit, takut berlaku accident pulak. Atau boleh sewa motor di pulau ni. Harganya mengikut potensi motor, boleh dapat dalam harga RM10-RM50 untuk sehari.


Selonggok van kaler pink.

Pada waktu malam pula, kita akan didendangkan dengan bunyi motor serta gelak tawa manusia-manusia yang berada di situ. Meriah juga la kawasan pulau pada waktu malam. Cuma kalau boleh janganlah bersiar-siar selepas pukul 10 malam sebab kita berada di kawasan orang, takut berlaku apa-apa di luar kawalan..hehe.


Malam yang meriah.

Berkaitan Pulau Pangkor
Makanan Bergoreng di Pangkor
Review : Puteri Bayu Beach Resort

Lokasi : Pulau Pangkor, Perak
Previous
Next Post »
0 Komen