Stadium Untuk 2018 FIFA World Cup Russia

Lepas ni World Cup akan diadakan di Brazil pada tahun 2014. Tapi aku taknak cerita yang tu sebab Brazil pernah menjadi hos World Cup suatu ketika dahulu. Aku nak cerita pasal Russia sebab dorang ni first time menjadi hos World Cup. Jadi, aku sebagai peminat bola sepak dan mungkin ramai yang sedang membaca entri ni mahukan sesuatu yang agak berlainan ye tak..haha. Ok, mari kita lihat stadium yang akan digunakan.

Stadium yang bakal dibina di Rostov-on-Don


Region Stadium, Moscow. Kapasiti : 44 257 tempat



Stadium yang bakal dibina di Samara. Anggaran kapasiti : 44 918 tempat.


Stadium di Krasnodar. Kapasiti : 50 015 tempat




Stadium Yekaterinburg, Yekaterinburg. Kapasiti : 44 130 tempat.






Stadium di St Petersburg. Kapasiti : 60 000 tempat.








Stadium di Kazan. Kapasiti : 45 015 tempat.


Stadium di Volgograd. Kapasiti : 45 015 tempat.



Sumber : Guardian.co.uk
Previous
Next Post »
5 Komen
avatar

brapa billion la nk abes nk buat semua stadium2 ni..

Balas
avatar

peh.. bola punye psl, ber trilion abis..

Balas
avatar

@ Dawa

tu la..mesti berbillion2 gk tu..
dah boleh beli malaysia kalau semua staidum ni dijual..haha

Balas
avatar

@ ZulkifliMN

negara besar..nak tunjuk kekuatan bahawa dorang boleh hos world cup..hehe

Balas