Jusco - Rekod Baru

Semalam, aku berjalan-jalan keseorangan di Jusco Bandaraya Melaka..hehe. Saja jalan-jalan nak hilangkan kebosanan akibat selalu mengadap facebook. Tiada ape pun yang aku beli, cuma beli dakwat printer HP yang original. Time tu di dalam shopping complex agak meriah dengan benda alah ni.

Snowman versi botol

Orang panggil dia ni Snowman..haha. Tapi bukan snowman pun. Benda alah ni diperbuat daripada 15000 botol air plastik yang berkapasiti 1.5 liter. Kalau tengok betul-betul nampak macam benda alah ni bukan diperbuat daripada air botol sebab tertipu dengan lampu kelip-kelip yang ada di sekelilingnya. Hasilnya, masuk dalam Malaysia Book of Records..hehe.

Sudah diiktiraf

Perhatikan betul-betul, duration of display, 20 November 2010 - 2 Januari 2011. Maknanya semalam time aku berjalan-jalan melihat benda alah ni merupakan hari terakhir benda alah ni dipamerkan..hehe.
Previous
Next Post »
7 Komen
avatar

Cantik beb.. Bila diorang nak pamerkan kat KL?

Balas
avatar

@ Ummi Hanie

mmg cantik..kalau tgk depan2 lagi cantik..hehe

Balas
avatar

@ deCrewz

cantik..emm xtau la..lgpn ni mgkin krew2 AEON Bandaraya Melaka yg wt..so dorg nk tnjukkan yg brg2 trpakai pn leh wt prhiasan..

Balas
avatar

1hb ingat nak singgah sini, umangaii ramai orang, rupenye jusco card day... terus cancel...

Balas
avatar

@ Rizal

laaa..datang jela...jusco ni besau..bleh menampung ramai orang..xmacam jusco ayer keroh..hehe

Balas