Going Merry

Siapa yang ikut cerita One Piece mesti tahu apakah Going Merry. Ia merupakan sebuah kapal yang juga merupakan krew Straw Hat Pirates. Sedihnya, kapal ini tidak dapat meneruskan perjalanannya kerana mengalami rosak teruk ketika krew Straw Hats berada di Water 7. Upacara "pengebumian" telah diadakan dengan menggunakan konsep Viking Funeral. Di bawah ini merupakan replika kapal Going Merry yang memang real di Jepun. Siapa yang tengok mesti berasa sedih bila terkenangkan kembali kisah pengorbanan kapal ini dalam cerita One Piece.


Boleh naik di dek dan dibawa bersiar-siar dengan Going Merry.

Berdasarkan gambar di atas, dianggarkan kapal Going Merry mampu menyumbat seramai 100-300 orang dalam satu-satu masa manakala di dalam anime pula, krew Straw Hat Pirates hanyalah berjumlah 7 orang. Setakat aku tengok cerita ni, Luffy memang tak pernah guna lagi meriam depan kapal tu.


Pokok oren Nami wajib ada. :P


Going Merry dalam kenangan :(
Previous
Next Post »
7 Komen
avatar

:( i miss merry aww

Balas
avatar

lain giler ah kapal tu ngan versi anime...
mmg byk kenangan going merry nih, tapi aku lagi suka thousand sunny...huhu

Balas
avatar

wahh! going merry nampak besar.. memang sedih bila ingat masa going merry kena bakar tu..sobbs

Balas
avatar

@ sollehahn

mmg lain..hahaha
thousand sunny bnyk bnde bleh buat..ngn docking system lg..hahaha

Balas
avatar

@ cik zaza

besar kn..stndard la kapal pirate..hehe
aku nk menangis tgk scene going merry dtg slmtkn krew2 dia..huhu

Balas