Movie Lama

Kadang-kadang cerita lama-lama ni nampak menarik berbanding dengan cerita-cerita baru sekarang. Kena lak bila cerita tu diadaptasikan daripada game. Contohnye cerita Mission Impossible ni. Sape-sape pernah main game Mission Impossible kat Playstation mesti tahu..haha. Banyak scene dari cerita Mission Impossible diambil dari games.


Mission Impossible di Playstation.

Paling terang-terang nampak bila Agent Hunt (Tom Cruise) nak curi NOC list dari super computer. Dia kena gune lohong ventilator untuk sampai ke komputer tu. Kalau dalam game, lasernya sampai ke bawah. Tapi dalam cerita, lasernya di area ventilator je. Itu pun laser sudah didivert untuk mengelakkan dari penggera berbunyi.


Part laser. Laser dari atas sampai bawah siap gerak-gerak lagi.


Ini versi movie. Kosong tiada laser, tak mencabar..haha
Previous
Next Post »
2 Komen