Tak Mesra Windows 7

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pengunjung blog. Sejak aku format laptop aku dan membawa masuk Windows 7 Ultimate, ianya tidak menghampakan aku. Grafiknya cantik, sama macam Windows Vista tapi bestnya sesuatu window akan dipreview saiznya bila didrag ke hujung belah kiri, kanan dan atas. Bawah takde. Tu yang aku suka main tu..haha.

Preview window (yang transparent tu..hehe)


Cuma lepas aku install Far Manager 1.75, ianya sedikit menghampakan.

Hanya compatible dengan Windows 95


Kau tengok la sendiri, aku kena set compatibility to Windows 95 baru boleh run Far Manager dengan plugin jdflasher. Ape itu jdflasher? jdflasher ialah plugin dalam Far Manager yang boleh digunakan untuk explore handset Sony Ericcson. Even boleh format handset SE dan masukkan sistem operasi dari model lain..hehe

Far Manager 1.75


Bukak dah ok, plugin pun boleh masuk, tapi tak boleh detect handset aku pulak. So tak boleh buat ape. Puas aku search camne nak selesaikan masalah ni tapi tak jumpa gak. So, aku rasa Far Manager dan plugin jdflasher tak boleh run dalam Windows 7..hehe.


P.S : Baru nak masukkan walkman skin dalam handset aku ni..niat tak tercapai
Previous
Next Post »
0 Komen