Apa Yang Bermasalah?

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pengunjung blog. Masalah merupakan suatu perkara yang tak dapat dielakkan lagi oleh semua manusia. Walaupun ianya hanya masalah, tapi ia boleh berkembang lalu terjadilah masalah besar yang merugikan semua pihak..haha. Ape la aku cerita ni. Ok, berbalik pada tajuk tersebut, mari kita tengok "About Google Chrome" punya windows.

Google Chrome up to date


Sudah tengok? Bagus. Aku tak tahulah apa masalah Google Chrome aku ni. Kejap-kejap crash, kejap-kejap dia tutup sendiri tanpa ada rasa bersalah pada aku. Tengah syok-syok tengok entri blog orang, dia tutup sendiri membiarkan aku diselubungi rasa terpinga-pinga melihat benda alah ni.

Whoa!


Sempat melawak pulak Chrome ni. Geram pulak aku. Nasib baik ada fungsi restore now yang membolehkan aku meneruskan misi membaca entri di blog orang. Ada la beberapa entri yang aku rasa menarik lalu banyaklah tab yang aku buka. Sementara menunggu blog lain loading, aku baca 1 entri di blog orang. Keluar benda alah ni pulak.

Skema pulak dah


Lalu, aku tanya Google Chrome, "Ko ni nape asyik tutup je? Gile ke sawan?
Chrome menjawab "Camne aku tak crash, hang dok baca entri tapi blog depa yang lain banyak masalah nak load.."

Persoalan ini aku tujukan pada kau yang membaca entri ini. Adakah Chrome aku atau banyak blog yang bermasalah nak load? Ada blog yang aku baca mengenai luahan penulis yang tak suka kepada beberapa blog kerana berat dan menyusahkan tapi belum pun sempat blog penulis itu nak habis load, Chrome aku crash. Adakah penulis itu meluahkan rasa tak puas hati pada blognya yang menyebabkan Chrome aku crash atau blog orang lain? Sekian terima kasih.
Previous
Next Post »
22 Komen
avatar

maybe google chrome anda nih version lama kot. try la carik latest version. :)

Balas
avatar

saya juga bersependapat dengan incik aidi...

sejak menggunakan chrome yang baru..masalah crash tidak berlaku lagi..syukur Alhamdulillah [sila baca dengan gaya makcik bio aura]

Balas
avatar

@Aidi-Safuan

haha..ni msti xtgk gmbo 1st ni..
ke mmg ade versi bru? 4.1? 4.2?

Balas
avatar

@Sir Marcello

syukur alhamdulillah..
hehe...

Balas
avatar

chrome akan kerap crash jika site tersebut ada script or plugin yang tak update ... banyak kali chrome crash semasa anda blogwalking ..

cuba anda buka website yang popular dan utama, konfirm x crash punya .. bila buka blog yg macam2 tu je yang akan crash cepat ..

boleh juga clear kan cache pada chrome anda :)

Balas
avatar

nie versi gua - 5.0.317.2 [sapa tah yg lagi out of date?]

Balas
avatar

Perkara yang sama turut berlaku pada aku. Google Chrome asyik crash je time aku nak view blog....especially blog yang terlampau banyak benda sampingan(widget).

Balas
avatar

@hydir

haah..kdg2 ak blogwalking chrome akn crash..
tp ble ak bkak facebook pn kdg2 crash gk..hehe

Balas
avatar

@Sir Marcello

chrome 5 dh full release ke?
setahu aku bru beta...

Balas
avatar

@Mimpi

yes betul..
ada widget yg mmberi mslh kpd chrome smpai dia crash...

Balas
avatar

hak ala....dah tau crash brtukar la ke browser lain...dok pikiaq2 knp gini knp gitu wat pa...??? aku guna mozila ffox xda masalah... hg cek la dlm wiki, mozila ffox pling power...ajemi

Balas
avatar

@Ajemi

ak ada 3 browser..
chrome, firefox, ie8
smua ak gne..hahaha

Balas
avatar

ni masalah comp kot
pernah kene gak
cume CARA die je lain


jom join contest, 4 hari lagi tinggal untuk menang 50 pound!
klik sini : weekend@sheffield

Balas
avatar

ku da lama guna chrome.. ehehe.. ok je

Balas
avatar

hahahaa~
kalo imma plak,
WINDOWS EXPLORER HAS STOPPED WORKING !
sengal wei~~~~~~
ntah ape la masalah pon x taw!

Balas
avatar

@joegrimjow

apakah CARA dia yg len tu?
tkr browser or windows? hehe

Balas
avatar

@Jard The Great

mgkin chrome syg sgt pd cik jard..hehe

Balas
avatar

@^ ZuMaWaMBa ^

rsenye tu simptom windows bengang sbb xnek gaji..
tu yg stop working tu..cbe bg nek skit gaji dia xdela dia stop working je..hehe

Balas
avatar

saya tak gunekan yang ini..jadi tiada masalah setakat nih..boleh??hehehe

Balas
avatar

Masalah Chrome ni dah ade ke punca2 ianya berlaku? coz chrome aku memanjang crash je.. ke tak serasi dengan komputer? ngengade tul.. skang ni aku gune brower SRWare Iron ringan dan lebih laju..cuma ianyanya masih baru.. hampir sama dgn Chrome..

Balas