Youthsays's Youth 2009

Bunyi macam menarik saja. Youth 2009 merupakan acara tahunan bagi kalendar Youthsays. Ia seperti biasa, akan diadakan di Putra World Trade Center (PWTC), Kuala Lumpur. Ia akan berlangsung selama 3 hari iaitu bermula pada 9 Januari dan tamat pada 11 Januari 2009. Banyak juga acara dan peristiwa yang akan berlangsung. Antaranya ialah :

YOUTH'09 - Malaysia's Largest Youth Lifestyle Festival
  1. Extreme Street Dance Challenge
  2. Tunjukkan kebolehan menari di jalanan dan mungkin anda membawa pulang wang tunai yang banyak jika menang.
  3. Let's Cosplay
  4. Bagi mereka yang sudah biasa bermain game online seperti Final Fantasy atau Ragnarok, mesti tahu apakah itu Cosplay. Ia adalah kostum yang diperagakan seperti watak-watak di dalam game online.
  5. 1 vs 1 Futsal Challenge
  6. Menariknya acara ini kerana seorang pemain futsal akan bertanding menentang seorang lagi pemain futsal. Kira macam 1 lawan 1 la.
  7. Youth NGO Rally
  8. Ini bukanlah acara. Badan-badan bukan kerajaan (NGO) yang berkaitan akan turun padang berjumpa sendiri dengan remaja-remaja yang mempunyai masalah.
  9. Jazzercise Team Dance Challenge
  10. Macam street dance tadi tetapi ia dilakukan secara berkumpulan dan diiringi dengan lagu jazz. Jika menang, dapat duit.
  11. Islamic Fashion Festival
  12. Peragakan pakaian Islam anda. Baju melayu, baju kurung, tudung, dan sebagainya.
  13. Graffiti: Write it out loud
  14. Mari menconteng dinding dengan graffiti. Tunjukkan bakat dan kebolehan anda.
  15. 8TV Casting Call: The Next Face of 8TV
  16. Ha 8TV pun ada sekali. Muka anda boleh masuk tv jika mempunyai bakat.
  17. Nationwide Battle of the Bands
  18. Buat satu band kemudian join pertandingan ini. Boleh menjadi terkenal seperti band yang menang tahun lepas.
  19. Gaming Highway
  20. Siapa suka main games? Boleh try di sini dan lihat anda hebat ke tidak..hehe
  21. Expression: Photography Challenge
  22. Sekarang ramai orang yang suka menangkap gambar menggunakan DSLR. Apa kata join contest ini. Kalau menang dapat hadiah.
  23. Youth Designer Festival
  24. Macam-macam fashion yang menjadi kegilaan para remaja akan dipamerkan di sini.
  25. Modern Fitness
  26. Mari bersenam dan sihatkan tubuh badan. Tapi yoga tidak boleh dilakukan oleh orang Islam kerana ia telah diharamkan..hehe.
  27. 3 vs 3 Basketball Challenge 2009
  28. Lawan bola keranjang 3 lawan 3. Menang dapat duit. Bolehkah? hehe
  29. Campus Zone: University Achievement Showcase
  30. Pameran kerjaya dan hasil kejayaan dari perlbagai IPTA dan IPTS. UTeM masuk tak? haha
  31. Celebrity Sessions
  32. Bersama artis pujaan anda di dalam Celebrity Sessions. Berkongsi kejayaan dan ada sesi temu ramah artis.

Nampak macam menarik saja aktiviti-aktiviti itu tapi aku tak dapat pergi kerana 2 sebab :
  1. Aku tidak pernah pergi ke Kuala Lumpur bersendirian jadi aku tidak tahu di manakah Putra World Trade Center. Ditambah pula keadaan jalan di sana yang berselirat macam 1000 ekor ular yang telah di ketuk sampai mati, lagi lah boleh buat aku sesat..haha
  2. Kehidupan di Kuala Lumpur tidak sama macam di Melaka. Di Melaka, aku boleh mendapatkan nasi lemak hanya dengan RM1.00 sahaja. Di Kuala Lumpur, aku makan nasi lemak dengan harga RM4.50. Harga sudah sama macam harga 2 pinggan nasi goreng kampung di Melaka..haha

Walaupun aku sudah menprint pass aku, aku simpan sahaja sebagai kenangan. Cantik pulak tu..haha

7446027

Menariknya, kalau pergi dengan pass ini, orang itu akan dapat keistimewaan seperti tidak perlu beratur panjang untuk masuk ke dalam Youth 2009 dan seperti yang tertera di pass itu, dapat beg Youth 2009. Nak pass ini? Klik saja pada gambar pass aku itu. Sekali lagi aku cakap, aku tidak dapat pergi..hehe
Previous
Next Post »
6 Komen
avatar

duk melaka? suka sgt melaka. aman je. n byk tempat cantik. xpenah puas pegi melaka. ehe.

*entry len, komen len. hiks

Balas
avatar

bleh la melaka..
nk dtg la..org melaka jemput ni..hehe

*ada kaitan la ngn entry, tu ada perkataan melaka..hehe

Balas
avatar

sila check award anda di http://sufianpc.blogspot.com/2008/12/al-kisah-award-maal-hijrah-tahun-2009.html

Balas
avatar

sudah di cek..
dlm proses nk publish..hehe

Balas
avatar

teringin nk p sbnrnya youth ni, tp cek dok jauh di utara ni haaaa, keja cek lg +_+

Balas
avatar

haha..sme la..
dok melaka..xpnh g kl lg..

Balas